Мажоритарният собственик на „Ломско пиво" - енергийната компания „Енемона" търси купувач за своята пивоварна, съобщиха от публичното дружество, цитирани от агенция SeeNews.

Компанията, която се занимава с инженеринг и управление на енергийни проекти възнамерява да продаде до 60% от капитала на „Ломско пиво", тъй като пивоварната не попада в стратегическия портфейл на публичната компания.

Припомняме, че пивоварната ще се листне на борсата, ако на 24 април Съветът на директорите гласува на свое заседание на 24 април да увеличи капитала си през борсата.

Очаква се сделката да бъде финализирана до една година, като вече са проведени няколко разговора с потенциални български и чуждестранни инвеститори, проявяващи интерес към пивоварната.

„Ломско пиво" предлага на българския пазар четири марки бира - ALMUS, ALMA, AMBROSIUS и Шопско.

Компанията осъществява модерно пивоварно производство, разполагайки с обновена и модернизирана варилната инсталация и бутилиращата техника. Дружеството планира да пусне в експлоатация нови успокоителни танкове, пълначно-заварачни машини, линии до филтър, КЕГ и нови хладилни компресори.