В пловдивския район "Северен" днес ще се проведе церемония, с която официално ще бъде отбелязано откриването на 20 нови детски площадки в района, съобщи кметицата д-р Ина Филипова. Церемонията ще се проведе на площадката, намираща се на северозападния ъгъл на бул. "България" и ул. "Васил Априлов".

Фирма „ БИТУМАТ " ЕООД започва дейността си - търговия със строителни изолационни материали, през 1998 г. в град Пловдив. Днес вече има свои складови бази и в Бургас, Пазарджик, Стара Загора и Сливен. Сътрудници, работещи с фирмата са основни производители в България - "Изола -Петров", "Фибран България", "Супрапор", "Деворекс", "Билмат" като фирмата е и техен основен дистрибутор.

Община Пловдив инвестира 160 хиляди лева в изграждането на нови 120 площадки в целият град. Във всеки от шестте пловдивски района са изградени вече по 20 нови площадки.

Всичките 20 съоръжение в района са в почти завършен вид, има дребни довършителни работи само по 5 от тях, където е необходимо само да се монтират и укрепят люлките и пързалките. До края на седмицата те ще бъдат довършени, какъвто беше и ангажиментът на строителната фирма "Битумат", заявиха от кметството.

Всички детски съоръжения на територията на района са съобразени с европейските директиви за безопасност и притежават сертификат за качество, съгласно Българския държавен стандарт. За празненството са поканени майките и децата, живеещи в района.