Audi ще съкрати 9 500 работни места в Германия, превръщайки се в поредния автомобилен производител, който се опитва да намали разходите чрез намаляване на служителите.

Марката, част от семейството на Volkswagen, подготвя план, с който да подобри печалбата с около €6 милиарда през следващото десетилетие.

Служителите на Audi ще бъдат намалявани чрез доброволни предложения за напускане и непопълване на свободните места, гласи изявлението на компанията. Останалите приблизително 50 000 заети в Германия получиха добра новина: местата им ще бъдат гарантирани до края на 2029 г. В същото време производителят от Инголщат ще създаде 2 000 нови работни места, а новоназначените служители ще разработват технологии в областта на електромобилите и други.

Стратегията на Audi трябва да помогне на компанията и да си възвърне загубения пазарен дял от лидерите Mercedes-Benz и BMW. Това ще стане и чрез ново ръководство: Volkswagen избра Маркъс Дюсман за нов главен изпълнителен директор. 50-годишният мениджър идва от BMW.

Volkswagen страда заради намалелите продажби на Porsche и Audi

Volkswagen страда заради намалелите продажби на Porsche и Audi

Двeте най-важни марки на концерна се борят с новоприетите норми за вредни емисии