Първият електрически автомобил на Bentley ще се появи на пазара през 2025 г., съобщи The ​​Telegraph. Производителят също така възнамерява да модернизира завода си в Крю (графство Чешир) и да инвестира 2,5 милиарда паунда в решения, насочени към намаляване на вредните емисии в атмосферата.

Предвижда се, до 2030 г. Bentley да стане въглеродно неутрална компания и да предлага само електрически превозни средства.

През 2021 г. производителят на луксозната марка автомобили "счупи" собствения си рекорд по продажби, реализирайки 14 659 продажби на автомобили, което е с една трета повече от показателя за 2020 година. Особено популярен сред купувачите е хибридният джип Bentayga, чиято цена започва от £150 000.

Докато пазарът на масови марки автомобили беше принуден да намали производството си на фона на недостига на чипове и увеличението на разходите за тяхното производство, производителите на луксозни автомобили успяха да се справят с нарастващите цени на компонентите. Като част от концерна Volkswagen, Bentley не водеше разговорите за нови доставки.

Bentley представи новото ултракупе Contitnental GT Speed

Bentley представи новото ултракупе Contitnental GT Speed

Класическият W12 двигател ще доставя още по-голяма мощност, но и на по-висока цена

Rolls-Royce, който е основният конкурент на Bentley, също постави рекорд, реализирайки на пазара през 2021 г. 5586 автомобила, което е с 49% повече от продажбите през 2020 година.