Всеки автомобил рано или късно има проблеми с ръждата. Това може да ви го каже всеки настоящ или бивш собственик на Opel Kadett или VW Golf III, а, оказва се, истории за разказване имат и тези хора, които в един и същи момент са имали както свободни 80 000 долара, така и огромно желание да карат футуристично изглеждащ пикап, по който Илон Мъск е стрелял с огнестрелно оръжие.

Собственици на Tesla Cybertruck се оплакват, че след само няколко седмици каране по возилата им, които се водят направени от неръждаема стомана, са започнали да се появяват белези от корозия, пише Fox Business.

Tesla забранява на закупилите Cybertruck да ги препродават първата година

Tesla забранява на закупилите Cybertruck да ги препродават първата година

По изключение компанията ще има право на първа да купи колата с отстъпка от 25 цента на измината миля

Един от тях пише в посветен на модела форум, че колата, която кара от 1 февруари тази година, е започнала да ръждясва след каране в дъжда в Лос Анджелис. Когато закарал своя Cybertruck в сервиза, служителите проверили дали не става дума за зацапване и след това му обяснили, че имат "процедура за отстраняване на проблема с ръждата", но все още не са им доставени нужните инструменти.

Подобни коментари има и от други собственици.

На сайта си Tesla рекламират Cybertruck като уникален електромобил с "екзоскелет", който намалява щетите и дългосрочната корозия. От компанията обаче не коментират оплакванията на собствениците.