Renault прави промени в портфолиото от модели на румънската марка Dacia, която е част от френската група. Плановете на гиганта са през този месец да представи нов семеен автомобил под румънския бранд, съобщава Reuters, цитирана от Romania Insider.

Седемместният модел носи името Jogger, като той ще "замени" три други модели на Dacia, които вече няма да се произвеждат. Става въпрос за Dacia Logan MCV, Dacia Dokker и Dacia Lodgy.

Новият автомобил е част от плана на главния изпълнителен директор на Renault Лука Де Мео за ограничаване на разходите с намаляване на броя модели, които се произвеждат в групата, и фокусирането върху по-рентабилни такива.

Междувременно новата версия на Dacia Sandero, която беше представена в края на предходната година, се превърна в най-купувания модел в Европа през юли, като успя да изпревари Volkswagen Golf.

През същия месец стана ясно, че от Renault готвят реорганизация на Lada, като целта е всички модели на руския бранд да бъдат прехвърлени на платформата CMF-B и да бъдат създадени още 3 нови автомобила.