Автомобилната компанията Fiat Chrysler Automobiles обяви, че изтегля за ремонт почти 470 000 седана, кросоувъра и всъдехода заради потенциален проблем с неизправен детайл на предните облегалки за главата. Заради него могат да възникнат травми по шията на пасажерите при пътни произшествия.

На компанията не са известни досега никакви случаи на инциденти, свързани с този дефект. Както обясняват от Fiat Chrysler, дефектът се заключава в това, че един от датчиците може да не приведе в действие механизъм за реакцията на подглавниците при удар върху автомобила отзад, пише prime.ru.

Повече от 414 хиляди от изтегляните за ремонт коли са продадени в САЩ. Там за проблема алармира Националното управление по безопасност на автомобилния транспорт (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA). Управлението е започнало проверка в това отношение през юни.

Проблемът засяга всъдехода Jeep Liberty модел 2012 година, а така също и седаните Chrysler 200 и Dodge Avenger, производство 2012-2013 година, посочват от Fiat Chrysler.

Компанията съобщи, че през следващия месец ще прати известие на собствениците на 469 988 автомобила по целия свят за тяхното отзоваване за ремонт.