Заместник-министърът на външните работи на Гърция Костас Фрагоянис се среща с делегация на Volkswagen във връзка с проект за производство на електромобили.

Гръцкото правителство е силно ангажирано с насърчаването на ползването на електромобили като стратегически приоритет, съобщава сайтът на Министерството на външните работи, цитиран от БГНЕС. Във връзка с това делегация на високо равнище на Volkswagen е на посещение в Кавала и Тасос с цел проучване на възможностите на местната инфраструктура в областта на производството на електромобили.

Заместник-министърът на външните работи по икономическа дипломация Костас Фрагоянис и делегацията на автомобилния концерн ще оценят на място данните от проучването. Служители, работещи в областта на икономическата дипломация, вече са предприели съответните действия за събиране на данни за трафика и пътните мрежи на други острови с подобен размер.

Подчертава се, че на този етап всички разговори между гръцкото правителство и Volkswagen имат предварителен характер и няма взети решения и уговорен график за сключване на споразумение.

Германският концерн все още не е взел окончателно решение и за завода в Измир, Турция.

Volkswagen може да се откаже да прави нов завод в Източна Европа?

Volkswagen може да се откаже да прави нов завод в Източна Европа?

Част от готвеното производство за базата може да бъде преместено в Словакия, твърдят германски медии