През август 2022 г. General Motors ще спре производството на американския компактен хечбек Chevrolet Spark, който се смята за най-евтиния автомобил на пазара в САЩ. Това съобщава CarsDirect , позоввайки се на представители на компанията.

В момента цените за Chevrolet Spark в САЩ започват от 13 600 долара. Хечбеците се предлагат с безалтернативен 1,4-литров атмосферен двигател, развиващ мощност от 99 конски сили и 127 Nm въртящ момент, който работи с петстепенна ръчна скоростна кутия или с вариатор CVT. Spark е един от малкото модели в САЩ, които не се предлагат стандартно с електрическо задвижване на стъклата.

General Motors изтегля Chavrolet Spark от производство поради ниските продажби. Миналата година моделът беше продаден в САЩ с тираж от 24,4 хил. единици, докато през кризисната 2020 г., по време на първата и втората вълна на пандемията COVID-19, продажбите на модела възлизаха на 33,5 хил. бройки.

С напускането на пазара от Spark най-достъпният модел на Chevrolet в САЩ ще бъде компактният кросоувър Trax. В момента цените на тези автомобили започват от 21 400 долара.