Собственикът на американската  компания, произвеждаща електрически и безпилотни  автомобили Tesla Motors, Илон Мъск обяви представяне на нов "неочакван" продукт. 

Според написаното в неговия Twitter Мъск представянето на новоразработеното безпилотно превозно средство ще се състои на 17 октомври. След това, на 28 октомври, той ще  представи съвместна разработка на Tesla Motors и SolarCity.

За това, какъв ще бъде новият модел на Tesla, Мъск не дава повече подробности. В публикация на Bussines Insider се посочва, че това може да бъдат слънчеви панели Powerwall и Powerpack, които ще могат да зареждат автомобили Tesla в домашни условия.

Изданието  посочва,  че "най-неочакваният" продукт, който Мъск Musk планира да представи на 17 октомври, ще бъде автопилот от второ поколение за безпилотни автомобили Tesla, който може да чете пътните знаци и да  разпознава сигналите на светофара.

Бъдещето на Tesla: Какво включва мегапланът на Илон Мъск?

Бъдещето на Tesla: Какво включва мегапланът на Илон Мъск?

Автомобилният производител хвърля ръкавицата на Google и Uber

В началото на септември Мъск разказа повече детайли обновения автопилот на Tesla. Полуавтономна система за управление използва усъвършенстван радар. Системата Autopilot 8.0 ще спира автомобила, ако водачът не реагира на звуковото предупреждение.