Кои са най-луксозните марки автомобили, които кръстосват улиците на България? И колко свръхскъпи коли са закупени през 2017 г.? Отговор дава официалната статистика на отдел "Пътна полиция" към МВР.

И за най-бедната страна-членка на Европейския съюз, данните са леко изненадващи.

Оказва се, че за 12-те месеца на вече изминалата година в България са регистрирани четири чисто нови автомобила Bentley. Цените започват от около 170 000 евро за най-евтините модели Continental. В публично достъпните регистри на отдела не се посочва модел.

Само за година са закупени и три чисто нови модела на Lamborghini. "Базовият" Huracan започва от 200 000 евро. През КАТ са преминали и шест Ferrari. И тук отново говорим за цена от над 220 000 евро за най-"евтиният" модел.

Доста по-масови са моделите на Maserati, чиято начална цена в гамата е доста по-ниска и е около 70 000 долара. Регистрирани са 30 броя. Трябва да отбележим и самотният нов Aston Martin, преминал през КАТ.

Така стигаме и до свръхлуксозните Rolls-Royce. Два чисто нови автомобила са били регистрирани в България през 2017 г. и вече се движат по улиците на страната.

Не можем да не отбележим и електрическите Tesla, чиято цена съвсем не е ниска. От автомобилите на Илън Мъск в България са дошли 12 чисто нови коли.