Руският производител АвтоВАЗ започна в понеделник продажбите на модела Lada Vesta с нов двигател и автоматична трансмисия на местния пазар. Безстепенната скоростна кутия Jatco на японската компания Нисан е достъпна за всички модификации на модела: седан, комби и Cross-версията.

"Продажбите на обновеното семейство Lada Vesta стартират: автомобилите имат нови опции, а в допълнение, задвижващият агрегат на алианса Renault-Nissan стана на разположение за тях - 113 конски сили мотор с обем 1,6 литра и безстепенна автоматична трансмисия. Това прави Lada Vesta една от най-достъпните оферти с AT сред всички сегменти на руския пазар", информира сайтът на компанията.

1.6-литровият H4M двигател е един от най-често срещаните за гамата на Renault. Той е инсталиран на автомобили Renault Logan, Sandero, Duster, Arkana, Megane от предишното поколение, както и на Nissan Terrano и Lada Xray Cross.

AвтоВАЗ пуска "зимна" Lada Vesta

AвтоВАЗ пуска "зимна" Lada Vesta

Догодина излиза и нова версия на модела - Lada Vesta AT Exclusive

Според AвтоВАЗ допълнителната цена за новия двигател и автоматична трансмисия е 50 хиляди рубли.

Цената на Lada Vesta c "автоматик" ще започне от 736,9 хиляди рубли (10 480 евро при курс 70,3 рубли за евро, бел.ред). Толкова ще трябва да платите за класическия седан с пакета Start Plus, който също ще има климатик, тристепенно отопление на предните седалки, две въздушни възглавници, задни дискови спирачки, електронна система за контрол на стабилността, , централен подлакътник с кутия и 12V контакт за пътниците.

Комбито на Lada Vesta ще струва минимум 773 900 рубли, а двете Cross версии 832 900 рубли и 866 900 рубли съответно.

Нов модел Lada идва през 2020-а

Нов модел Lada идва през 2020-а

Продажбите на Lada Van трябва да започнат следващото лято

Заедно с новия захранващ блок семейството Lada Vesta получи разширен списък на оборудването. За първи път в практиката на Lada бяха използвани огледала с електрическо сгъване - те се управляват както от дистанционното управление на ключа за запалване, така и с помощта на бутон на вратата на водача. Освен това на Lada Vesta се появиха отопление на волана, фарове за мъгла с функция на завой, чистачки без рамки и по-дълбоки функционални държатели за чаши.

Най-бързата и най-скъпа Lada излезе на пазара (ВИДЕО)

Най-бързата и най-скъпа Lada излезе на пазара (ВИДЕО)

Първият модел на марката, който струва над 1 милион рубли