Германската марка Mercedes-Benz разработва нов хиперавтомобил. Моделът ще бъде пуснат под марката Mercedes-AMG в чест на 50-годишнината й, която се навършва тази година. Новият продукт от Щутгарт получава наименованието Project One.

Супер колата е бъде произведена в ограничен тираж от 200 до 300 единици. Очакваната цена на колата ще бъде 2,4 милиона евро, пише Auto Motor und Sport.

Автомобилът ще се задвижва от хибридна система и четири двигателни колела. Сумарната му мощност ще бъде 1000 конски сили. Структурата на хибридната задвижваща система ще включва 1,6-литров V6 бензинов двигател. Същият двигател е монтиран на болида F1 W07 Hybrid от Формула 1. Заедно с него ще работят и два електрически мотора.

Съдейки по изображението на тийзъра, новият модел ще получи аеродинамичен бодикит. Каросерията на автомобила ще бъде изработена от въглеродни влакна. Според неофициални данни теглото на хипер автомобила няма да надвишава 1000 кг. До 100 км/ч ще ускорява за по-малко от 2,5 секунди. Максимална скорост - 355 километра в час.

"Нашата цел се състои в това Project One да стане първият автомобил с двигател от Формула 1, който се движи по обществените пътища, каза шефът на Mercedes-Benz Дитер Цече. - Освен това вярваме, че ще бъдем в състояние да създадем безкомпромисен спортен автомобил, вече има всички признаци, че сме на прав път", посочи топ мениджърът.

"Ще създадем напълно уникален автомобил, каза членът на борда на директорите на Daimler - Ола Калениус. - До този момент никой досега не е правил подобно нещо и много малко компании са в състояние да вземат двигател от кола на Формула 1 и да го монтират на пътен спортен автомобил".

Mercedes с революция при фаровете, прожектират символи на пътя (ВИДЕО)

Mercedes с революция при фаровете, прожектират символи на пътя (ВИДЕО)

Системата Digital Light скоро ще се появи в серийните модели

Очаква се Mercedes-AMG Project One да бъде представен през есента на 2017 по време на автомобилното изложение във Франкфурт и към този момент всички планирани бройки от хиперавтомобила ще бъдат продадени.