Френският президент ЕмануелМакрон ще получи нов държавен автомобил от марката DS Automobiles - DS 7 "Elysee". Новото возило е модификация на вече познатия на президента DS 7 Crossback "Elysee".

Зад затворени врати и в най-строга секретност новият DS 7 Elysee е бил разработен и предоставен на президента. Специални елементи за безопасност като броня, удължено междуосие и специални дизайнерски елементи украсяват униката, пише auto-press.net.

Вместо задната седалка има две индивидуални седалки, изработени от кожа в базалтово черно с уникални опори за лактите. Таванът е от алкантара. Интериорът се допълва от практични функции като опции за безжично зареждане, USB портове и отворен централен държач за документи.

Многобройни символи "RF" за "Republique Francaise" украсяват DS 7 Elysee отвътре и отвън. Буквите също са поставени върху тялото заедно с трицветни знамена. В края на предния капак логото на DS е заменено с трикольор. Джантите също са новоразработени за купето. Те са обработени с боя тип диамант, а капачките им имат син, бял и червен флаг. Мигащи светлини и държачи за флагчета допълват оборудването.

Освен синята боя Encre, като при DS 7 Crossback "Elysee" силовият агрегат е останал същия - френският президент ще го возят с варианта с мощност 220 квт/300 к.с., като явно все още не са се осмелили да премине към новата версия с мощност 265 кВт r. или 360 конски сили.