Porsche показа обновения модел на своя спортен автомобил 911. На световната премиера бяха демонстрирани две версии: 911 Carrera S със задно задвижване и 911 Carrera 4S със задвижване на четири колела.

Външният вид, типично за германската спортна марка, не е променен особено в новия 992. Традиционно Porsche разчита на еволюция, а не революция, при всеки следващ модел. Но все пак той има с какво да се похвали.

Официално не бе съобщено, че новото 911 ще получи хибридна версия, но все пак това се очаква съвсем скоро.

Новото Porsche идва и с нова автоматична скоростна кутия PDK, която вече е осемстепенна. Автомобилът е задвижван от 6-цилиндров двигател с 443 конски сили, с 23 повече от предходния модел.По-късно се очаква и модел с ръчна скоростна кутия и 7 предавки.

Снимка 391957

Източник: Porsche

Сред любопитните технологични новости е, че колата вече има "уши" - акустична система, която засича, ако се движите по мокър път и променя режима на движение.

Освен това 911 вече се предлага и със завиване на задните колела.

Моделът със задно задвижване достига 100 км/ч за едва 3,5 секунди, а този със задвижване на четирите колела с 0,1 секунди по-бързо. Максималната скорост е над 300 км/ч.

Типично за марката от Щутгарт, инженерите и дизайнерите са вложили много време в рефинирането на малки детайли. Като цяло новото 911 изглежда по-ниско от предходната генерация, като това се дължи основно на по-широката с 45 мм предница.

Дръжките на вратите вече са изравнени с купето по подобие на моделите на Tesla и изскачат, когато се нуждаете от тях.

Снимка 391955

Източник: Porsche

Подвижният заден спойлер и LED светлините отзад допълват външния вид на спортния автомобил. Повечето от панелите са от алуминий, което помага за намаляване на общото тегло, но 992 тежи с 50 кг. повече от предшественика си.

Вътре промените са доста повече. На конзолата вече стои 10,9-инчов екран, а зад волана виждаме типичните за Porsche 911 пет кръга. Само централното, където се намира оборотомерът, е аналогово, а отстрани има два 7-инчови екрана, на които може да бъде показвана разнообразна информация за автомобила, GPS, медия и други.

Снимка 391956

Източник: Porsche