Изминалата 2016-а се оказа много важна за Skoda - чешката марка от групата на Фолксваген представи големия си SUV Kodiaq, както и противоречивия фейслифт на Octavia.

Също така, трябваше да бъде представен и новият Roomster, но появата на ребрандирания Caddy беше отложена заради усложненията и разходите около потушаването на "Дизелгейт", пише autoclub.bg.

Новата 2017 също обещава интересни неща за феновете на марката. В Женева през март ще се появи версията Sportline на Kodiaq, която ще се отличава с някои по-агресивни елементи в дизайна на интериора, по-големи лети джанти и може би по-спортно окачване и леко снижен клирънс.

Според източник от Skoda през 2017 година Rapid ще получи фейслифт - в средата на жизнения цикъл на поколението. Моделът се предлага в Европа от 2012 година насам без кой знае какви промени, а малко по-късно промените ще се появяват и при Rapid Spaceback.

През 2017 ще бъде представено и второто поколение на компактния SUV модел Yeti, като продажбите му ще започнат през втората половина на годината. Най-вероятно премиерата на новия Yeti ще е във Франкфурт през септември. Новият автомобил ще е изграден върху модулната платформа MQB и ще е доста по-лек от предшественика си.

Yeti ще запази ръбатите си форми, но главният дизайнер на Skoda подсказа, че при новото поколение ще се използват решения, заети директно от Kodiaq. Естествено, новият Yeti ще е по-голям и по-просторен от актуалния модел.