Tesla е изпреварила за първи път Mercedes-Benz по продажби в Съединените американски щати. Данни на Atherton Research сочат, че компанията на Мъск е продала 69 925 автомобила през третото тримесечие, а германският луксозен бранд - 66 542.

Tesla е напът да изпревари и BMW, смята Жан Баптист Сю. Базираната в Мюнхен марка е продала 71 679 автомобила в САЩ през трите месеца до края на септември.

Причината той да е толкова уверен се крие в данъчната политика на Вашингтон. Резервираните до 15 октомври електромобили ще могат да получат отстъпката от $7 500. Самите автомобили ще бъдат доставени до края на годината и ще влязат в резултатите за четвъртото тримесечие. Това означава, че клиентите, които се колебаят, най-вероятно ще избързат с покупката, за да могат да се възползват от субсидията.

Нови поръчки обаче могат да затруднят Tesla, която успя да забърза производството на Model 3, но в последно време трудно се справя с доставката. Колите се трупат около завода, а миналият месец Мъск заяви, че Tesla е минала от "производствен към логистичен ад".

Tesla потъна с $10 милиарда за седмица

Tesla потъна с $10 милиарда за седмица

Загуби 4,3 процента само за ден