Tesla Inc. не може да си поеме дъх. Акциите на производителя на електрически автомобили увеличават загубите си вече пета поредна сесия.

В понеделник компанията приключи търговията с ниво на пазарната ѝ капитализация на невиждано от март 2017 година дъно, изтривайки над $10 милиарда само за една седмица. През деня акциите загубиха 4,3 процента, като след края на търговията възстановиха един процент до $255,45.

Снимка 382666

Източник: Bloomberg

Tesla е под натиск от известно време насам, след като главният изпълнителен директор Илън Мъск написа в социалната мрежа Twitter, че има осигурено финансиране за сваляне на компанията от борсата. Тогава акциите струваха около $370.

По-късно обаче стана ясно, че компанията остава публична, а Комисията по ценните книжа и борсите започна официално разследване срещу Мъск за пазарна манипулация, което завърши с $40 милиона глоба и решение ексцентричният милиардер да напусне поста председател на борда на директорите.

Инвеститорите продължават да наказват Tesla, въпреки че Model 3 се превръща в един от най-добре продаващите се седани в САЩ. Компанията успя да изпълни прогнозата си за производство през третото тримесечие.

Model 3 на Tesla вече е сред най-продаваните седани в Америка

Model 3 на Tesla вече е сред най-продаваните седани в Америка

Тя е единственият електромобил в класацията