Мениджъри на Tesla демонстрираха ново оборудване за бързо зареждане на батерии на електрически автомобили в изследователския кампус в Берлин. По думите им компанията вече разглежда възможността да инсталира станции в повече градове, за да привлече потенциални купувачи, притеснени от достъпа до зареждане.

"Сега, като част от нашия ангажимент да направим притежанието на електромобил Tesla лесна и удобна за всички, включително тези без незабавен достъп до зареждане в дома или работното място, ние разширяваме мрежата за бързо зареждане в градските центрове", посочи Йерун ван Тилбург, управител на инфраструктурата за зареждане на Tesla за Европа.

Говорител на компанията заяви пред репортери, че Tesla ще отвори поне още една станция за бързо зареждане в града през 2020 година, вероятно и повече.

Той подчерта, че компанията все още вярва в "бавното" зареждане на работното място и в жилищата като основен начин за зареждане на батериите на превозни средства, но иска да предложи по-бърза опция.

Така нареченото зарядно устройство V3 позволява на автомобилите Tesla Model 3 да се зареждат в рамките на пет минути, за да изминат 120 километра.

Мъск загуби $16,3 милиарда след срив на акциите на Tesla

Мъск загуби $16,3 милиарда след срив на акциите на Tesla

Милиаредерът за кратко беше в топ 3 на най-заможните хора в света

По-старите модели на Tesla биха получили съответни софтуерни надстройки, така че да се зареждат по-бързо.

Властите в Германия имат за цел да увеличат търсенето на електрически автомобили за намаляване на вредните емисии.

"Имаме много да компенсираме по отношение на инфраструктурата за зареждане", каза на събитието на Tesla германският министър на икономиката Петер Алтмайер.

Той отново обеща да ускори въвеждането на публични пунктове за зареждане и разрешителни за инсталирането на частни станции, което е затруднявало продажбите в миналото.

Най-новото законодателство за екологосъобразно възстановяване след кризата около коронавируса предлага на купувачите стимули и помага за увеличаване на електрическите мрежи.

Берлин "дава всичко", за да получи заветния завод на Tesla

Берлин "дава всичко", за да получи заветния завод на Tesla

От германското правителство потвърдиха подкрепата си за проекта въпреки острите критики срещу него

Tesla избра място близо до Берлин за нова фабрика, която трябва да започне да работи през следващата година.

Отделно от събитието вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung заяви, че фабриката има потенциал да създаде 40 000 работни места.