Преди около година от Volkswagen показаха скица, която беше по-скоро в работен вариант и представяше концепцията за следващото поколение Amarok 2022, който се очаква да бъде представен официално по-късно през годината. Днес отново виждаме цветна скица, но изобразеното на нея е доста по-близко до реалността и на практика показва как точно ще изглежда пикапът на германската компания.

Впечатление прави изцяло нова предница с интегрирани в дизайна на решетката светлини, както и голяма емблема разположена в средата. Виждаме още оранжеви куки за теглене в двете страни на предницата, както и лебедка, която най-вероятно ще е една от допълнителните опции, заедно с LED светлините на покрива.

Променен дизайн на джантите и квадратни арки на калниците също допълват нововстите, а All-Terrain гумите предполагат запазване на доброто поведение извън пътя. Странични стъпенки и ролбар в товарното отделение най-вероятно също ще са част от допълнителен пакет за офроуд.

VW е подобрил предната броня на автомобила, като фароветете за мъгла са доста по-видими от преди, същевлеменно X-образният сребърен панел е с внушителен дизайн. Идеята на новия пикап е да се конкурира с високоефективни версии на джипове като Golf, T-Roc, Tiguan, Arteon и Touareg.

Deutsche Bank: VW ще изпревари Tesla още догодина

Deutsche Bank: VW ще изпревари Tesla още догодина

Само бизнеса с електромобили на германската компания струва повече от настоящата ѝ оценка, казват от банката

Новата кола ще разполага с внушителните около 300 конски сили

Второто поколение Amarok ще бъде пуснато на пазара през 2022 г., след като влезе в производство в завода на Ford в Силвъртън в Южна Африка, където ще бъде сглобен и новият Ranger.

Акциите на Volkswagen се насочват към най-силната си седмица в историята

Акциите на Volkswagen се насочват към най-силната си седмица в историята

Те се покачиха с 23%

За да подготви съоръжението за двата камиона, от Ford обявиха план за инвестиране на повече от $1 млрд в своите бази в Южна Африка

Чрез голямата инвестиция ще бъдат създадени нови работни места и ще се разшири производственият капацитет. Ford Ranger и Amarok ще бъдат изнесени в повече от 100 страни по целия свят.