1,8 милиарда евро е струвала на Volkswagen разработката на един от най-очакваните нови модели - Golf 8, заявиха официално от Волфсбург. Първите автомобили ще слязат от производствената линия след точно 75 седмици - или в края на юни 2019 г.

"Следващият Golf ще пренесе Volkswagen в ерата на напълно свързаните автомобили със сериозни възможности за автономно шофиране", казва Карлхайнз Хел, директор в концерна. "Той ще има повече софтуер, откогато и да било, ще бъде винаги онлайн, а дигиталният му кокпит и системи за асистенция ще бъдат образец, който всички ще следват".

Golf ще премине най-голямата си трансформация в последните 43 години, като германският бранд готви хибридна технология за модела и изцяло нов дизайн на интериора.

Той ще бъде базиран на новата платформа MQB, като ще използва много от познатите досега двигатели и скоростни кутии, което пък позволява на VW да се фокусират върху други области. Сред тях ще бъде именно и интериора, който ще бъде "тотално преосмислен". Клаус Бишоф, шеф на дизайна, казва, че "единственият аналогов ред ще бъде воланът".

Самият автомобил ще "отслабне" с около 70 кг. спрямо сегашното поколение. Външният вид, традиционно за Волфсбург, няма да бъде променен драстично, като новият Golf ще се рапознава с по-изящна предница с по-нисък капак и още по-впечатляващи LED фарове. Повече промени ще има в задната част на автомобила, като той ще придобие по-квадратна форма. Името Golf ще се появи точно под емблемата VW.

Снимка 306748

Източник: AutoExpress.co.uk

Освен че ще предлага бензинови и дизелови двигатели, следващият Golf ще бъде първият VW с "мека" хибридна технология. Това ще бъде по-екологично чиста алтернатива от дизела, като все пак ще осигури по-нисък разход на гориво.

Golf ще се предлага и с новия 1.5-литров бензинов мотор с турбо, а сегашният 1.6 дизел ще бъде заменен с малко по-малък 1.5-литров агрегат.

Феновете на най-бързия вариант няма да останат разочаровани. GTI ще получи 250 к.с., а R - 350.