• Програмата е насочена към момичета в 11 и 12 клас, изучаващи специалности като системно или приложно програмиране, компютърни мрежи, математика и информатика, софтуерни и хардуерни науки
  • Кандидатстването е отворено до 20 юни, а програмата стартира на 15 юли

А1 стартира менторската програма STEMfem Junior. Тя е предназначена за момичета в ученическа възраст, които изучават и се вълнуват от технологии, инженерство и математика.

В инициативата могат да се включат ученички в 11 и 12 клас, изучаващи специалности като системно или приложно програмиране, компютърни мрежи, математика и информатика, софтуерни и хардуерни науки. STEMfem Junior цели да подкрепи момичетата, които проявяват интерес в технологичната сфера и искат да продължат развитието си в нея.

Миглена Узунова-Цекова, старши директор "Човешки ресурси" в А1 България, коментира мотивацията за стартиране на инициативата: "Като технологичен лидер, искаме да привлечем младите момичета във вълнуващия свят на науката и иновациите. Целта ни е да даваме равен шанс за кариера на младите дами - бъдещите технологични лидери, а чрез STEMfem Junior те ще получат нужната практическа среда, в която да демонстрират и разгърнат своя потенциал."

По време на програмата участничките ще имат възможност да се включат в бизнес и технически обучения, както и в увлекателни семинари за надграждане на социалните умения. Участничките ще имат индивидуални срещи с ментори - висококвалифицирани в своята област дами, с които ще работят по различни проекти, за да добият практически опит във вълнуващата и динамична технологична сфера. С младите дами ще работят и специалисти, които да им помогнат в избора на професия и конкретно направление в технологиите.

STEMfem Junior ще се проведе присъствено от 15 юли до 15 септември в централния офис на А1 в София. Всички участнички ще получат сертификат в края на програмата, а най-добрите сред тях ще бъдат поканени на стаж в А1 и ще получат финансиране за продължаващо обучение в университет.

За да бъдат одобрени за участие в програмата, момичетата трябва да преминат през процес на кандидатстване. Нужно е да попълнят специалната форма до 20 юни. Младите дами, които преминат напред в процеса на подбор, ще бъдат поканени на интервю с менторите от програмата, за да споделят за своята мотивация и желание за развитие в света на технологиите.

Програмата има за цел да окуражи момичетата да практикуват уменията, придобити в училище, като по този начин изградят още повече увереност във възможностите си.

Пълна информация за инициативата може да откриете в кариерната страница на А1.