Компанията за отдаване под наем на жилища Airbnb Inc (ABNB.O) съобщи, че нейното подразделение с нестопанска цел Airbnb.org ще предостави безплатни, временни жилища за до 100 000 бежанци, бягащи от Украйна.

Това става ясно от писма, изпратени от главния изпълнителен директор Брайън Чески и от Джо Гебиа, председателят на Airbnb.org до лидерите на страните, граничещи с Украйна - Полша, Румъния, Германия и Унгария, в които предлагат помощ за настаняване на бежанците, предаде Ройтерс.

Криптодарения помагат на Украйна във войната с Русия. Но не само на нея

Криптодарения помагат на Украйна във войната с Русия. Но не само на нея

"Криптовойната току що започна", твърдят експерти

Най-малко 300 000 украински бежанци са влезли в Европейския съюз досега, след като Русия нахлу в страната, а блокът трябва да се подготви за още милиони, казаха висши представители на ЕС и Франция.

Airbnb.org ще работи в тясно сътрудничество с правителствата, за да подпомогне посрещането на нуждите на хората във всяка страна, включително чрез осигуряване на по-дългосрочен престой.

Българските мобилни оператори пускат безплатен роуминг в Украйна

Българските мобилни оператори пускат безплатен роуминг в Украйна

Сънародниците ни няма да плащат за разговори, съобщения и мобилен интернет

Няколко други компании, като онлайн търговецът на занаяти Etsy Inc (ETSY.O) също предложиха подкрепа на украинците. Компанията се отказа от баланси от около 4 милиона долара, дължими от продавачите в страната.