Акциите на Beoing изгубиха 2% от стойността си в петък, след като компанията е обявила, че ще понижи производството на 787 Dramliner, предаде Bloomberg, позовавайки се на свои източници. Те все пак възстановиха част от стойността си по време на днешната търговия.

От компанията са посочили, че искат да понижат производството от 12 до 10 на месец. За последно то беше коригирано надолу през октомври миналата година.

"Поддържаме дисциплиниран процес на управление и взимаме предвид всички рискове и възможности", каза говорителят на компанията Чаз Бикерс. "Ще продължим да оценяваме средата на търсенето и, ако е необохдимо да внасяме още корекции в производството си."

Boeing търси спасение от кризата със 737 Max със заем за $10 милиарда

Boeing търси спасение от кризата със 737 Max със заем за $10 милиарда

Компанията спря производството на модела във Вашингтон

Понижаването на производството ще окаже въздействие върху приходите на компанията, която се опитва да балансира загубите си, свързани със замръзяването на производството на 737 MAX поне до края на месеца. Цената на един самолет 787 Dreamliner започва от около 250 млн. долара.

Boeing вече обяви, че доставките на вече поръчаните бройки от модела ще се забавят, като някои компании няма да получат своите поне до лятото, когато е и активният сезон на пътуванията. Макар че с повечето контрагенти вече обезщетенията бяха договорени, с някои от тях това тепърва предстои да се случи.