Американската компания Adobe Inc., която е най-големият в света разработчик на програмно осигуряване (софтуер) за обработка на изображения, увеличи нетната си печалба за третото финансово тримесечие с 23% на годишна база, а приходите - с 10%.

Както се посочва в съобщението на компанията, нетната й печалба за тримесечието, приключило на 1 септември (юни-август), възлиза на 1,403 милиарда долара, спрямо 1,136 милиарда долара за същия период на предходната фискална година.

Експерти, анкетирани предварително от FactSet, очакваха средна стойност на показателя от 1,32 милиарда долара, т.е. по-ниска от постигната печалба.

Нетният доход на акция за юни-август е $3,05, в сравнение с $2,42 за същия период преди година.

Приходите на Adobe през последното финансово тримесечие са нараснали до 4,89 милиарда долара, спрямо 4,43 милиарда долара през третото тримесечие на предходната фискална година.

Предварителните очаквания на експертите бяха средно за приходи от 4,87 милиарда долара, т.е. почти колкото реално получените.

Според прогнозата на самата компания, за четвъртото финансово тримесечие (септември-ноември) нейните приходи ще бъдат в рамките на 4,98-5,03 милиарда долара, а нетната печалба ще е около 3,1-3,15 долара на акция.

Стойността на акциите на Adobe от началото на тази година е нараснала с впечатляващите 64%.

Adobe купува Marketo за $4,75 милиарда

Компанията зад Photoshop направи най-голямата сделка в историята си

Придобиваната компания има приходи от $321 милиона за 2017 година