Създадената в България и оперираща вече на няколко европейски пазара компания AMPECO обяви, че отваря офис на един от най-ключовите европейски пазари - Париж. Компанията разработва платформа за управление на зарядни станции, ще опита да се наложи във Франциая, блатодарение на новия си френски екип. 

Франция е втора в Европа по отношение на броя публични зарядни станции - над 100 000 към средата на 2023 година и с амбицията те да достигнат 400 хиляди до 2030 година

Снимка 627099

Френскоговорящият екип на компанията, който се състои от колеги, базирани както в Париж, така и в София, ще бъде ръководен от Глен Л'Еведер, който се присъединява към AMPECO в ролята на ръководител "Бизнес развитие" за Европа.

Българската AMPECO привлече инвестиция от $13 милиона от BMW и други фондове

BMW инвестира милиони в нова българска компания

Ampeco разработва софтуер за управление на зарядни станции за електромобили

Мениджърът има над 15-годишен опит в компании на различни европейски пазари и задълбочени познания в областта на интелигентните решения за зареждане на електрически превозни средства. Благодарение на неговия опит AMPECO очаква засилено пазарно позициониране във Франция и цяла Европа.

"Радвам се да спомогна за създаването на екипа на AMPECO на толкова важния европейски пазар, споделя Глен Л'Еведер.

Компанията, в която инвестира BMW

Разширяването на дейността на AMPECO във Франция идва след набирането на рисков капитал от над $16 милиона през изминалата година, включително от BMW i Ventures, фондът за рисков капитал на BMW Group.

Снимка 603705

Още тогава българската компания обяви, че средствата ще бъдат използвани за разрастване както на екипа, така и към нови пазари в Европа и Северна Америка.

"Офисът ни във Франция и изграждането на екип, посветен на европейския пазар, е важна стъпка от стратегията ни за глобална експанзия. Ние не спираме да растем - екипът ни в София постоянно се разширява и в момента за AMPECO вече работят близо 100 професионалисти в различни области, двойно повече в сравнение с година назад", коментира Орлин Радев - главен изпълнителен директор на AMPECO.

Компанията е създадена през 2018 година. През октомври 2022 година AMPECO бе отличена от Frost & Sullivan с наградата за глобално продуктово лидерство в софтуера за зарядни станции за електромобили.

Колко зарядни станции за електромобили има в България?

Колко зарядни станции за електромобили има в България?

Инфраструктура за зареждане на електромобили продължава да се изгражда най-вече от шепа ентусиасти и компании