Популярната верига за мебели и обзавеждане JYSK официално стъпи на турския пазар, като това се случва със сериозно българско участие - български мениджър, използване на дистрибуционния център в Божурище и участие на служители от нашата страна при подготовката на първия магазин, който е в Истанбул.

Контекст: JYSK започва пътя си от Дания през 1979 г., като вече има над 3200 магазина в 48 държави. Сега веригата започва експанзия на големия, но и силно конкурентен пазар в Турция.

С ключово значение за това е дистрибуционният център в Божурище край София, който JYSK откри през 2019 г. и който към момента обслужва 11 държави. Към тях ще се добави и южната ни съседка.

 JYSK инвестира 12 милиона лева в дистрибуционен център в Божурище

Най-големият датски търговец на дребно инвестира 12 милиона лева в дистрибуционен център в Божурище

Той ще е с обща площ 106 000 кв.м. и капацитет от 148 товарни рампи

Освен него, у нас JYSK има 50 магазина в цялата страна.

Детайли: Retail Manager за JYSK Турция е Любен Мишев, който досега заемаше тази позиция в JYSK България. Сега, освен магазините в България, той поема и тези в Турция.

JYSK открива 6 нови магазина в България

Най-големият датски търговец на дребно открива 6 нови магазина в България

Компанията отчита рекордни резултати на българския пазар

Български и румънски служители на JYSK са помогнали за подготовката на откриването на първия магазин в южната ни съседка - в голям търговски център в Истанбул.

Снимка 616851

Източник: JYSK

Освен него на старта днес има още един обект в града, а освен това ще заработи и онлайн магазин.

Още нещо: От май 2023 г. местната организация на веригата ще се нарича JYSK Румъния, България и Турция, посочват от компанията. Мениджърският екип ще е от нашата страна и от северната ни съседка.