Датската компания за търговия на дребно разширява дистрибуционния си център Божурище с инвестиция на стойност 12 милиона лева. Първата копка бе направена преди 7 месеца и строителните дейности вече съм към финал, съобщиха от компанията.

Логистична зона 4 влезе официално в експлоатация тази седмица и вече работи с пълния си капацитет. С новата зона логистичната база в България увеличава капацитета си с 30%, а площта си с 14 170 м 2 и 33 нови рампи. Дистрибуционният център на JYSK в Божурище разполага с два напълно автоматизирани и работещи без човешка намеса склада с висок просвет - всеки от които с дължина 166 м, ширина 55 м и височина 42.5 м. В съоръжението работят около 300 души.

Дистрибуционният Център Божурище ще е с обща площ 106 000 кв.м., капацитет от 148 товарни рампи и 122 416 палетоместа. Новата складова част ще се използва за съхранение, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови пратки от продуктовата гама на JYSK.

JYSK има открити 47 магазина у нас, включително и онлайн магазина на веригата. Най-новият обект бе отворен в Кърджали на 25 август 2022 г. До края на финансовата година JYSK планира да открие още поне 5 нови магазина, както и да модернизира седем от обектите, открити преди 2018 г.

Снимка 593690

"Успяхме да завършим в срок проекта по разширяването на ДЦБ JYSK и можем да стартираме експлоатацията на Логистина зона 4 още в началото на месец ноември", коментира Венцислав Чавдаров, логистичен мениджър Балкани, JYSK ДЦБ.

По думите му Дистрибуционния център си в България, JYSK ще може да обслужва всички над 302 магазина на веригата в региона, както и да се подготви за стъпването на компанията на турския пазар, планирано за първото тримесечие на следващата година.

JYSK ДЦБ обслужва над 302 магазина в страните от Балканския регион и отговаря за доставките до всички JYSK магазини и онлайн доставки в България, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина и Румъния, като от септември 2021 г. се извършват и онлайн доставките до тези държави. JYSK ДЦБ доставя и до франчайз магазините на JYSK в Азербайджан, Албания, Грузия, Косово, Молдова и Северна Македония. Предстои и доставките до Турция да се извършват от JYSK ДЦБ.

В международен план JYSK има повече от 2500 магазина в 50 страни.