Швейцарската банкова група Julius Baer за десетте месеца на тази година е увеличила обема на управляваните от нея активи до рекордно равнище. Чистият приток на парични средства превиши очакванията на фона на положителната динамика на пазарите и укрепването на еврото по отношение на швейцарския франк.

Както се посочва в съобщението на Julius Baer, размерът на активите по управление на банката е нараснал за периода януари - октомври със 17% - до 393 милиарда швейцарски франка ($397,2 млрд.). Притокът на нови финансови средства е бил по-висок от целевия за банката диапазон с 4-6 на сто.

Брутната рентабилност за 10-те месеца на годината е спаднал малко под 90 базисни пункта поради понижението на доходите от валутните след средата на годината. През първата половина на годината този показател е бил 92 базисни пункта, става ясно от съобщението на банката.

Финансовият отчет на Julius Baer за цялата 2017 година ще бъде публикуван на 31 януари 2018 година.

Julius Baer Group е специализирана финансова организация за обслужване на частни състоятелни клиенти и е един от световните лидери в областта на управлението на благосъстоянието. Банка Julius Baer е основана в Цюрих преди повече от 120 година и към настоящия момент работи в над 20 страни по света.

Акциите на групата се котират на швейцарската борса Six Swiss Exchange и влизат в индекса Swiss Market Index (SMI). От началото на годината ценните книжа на банката са повишили стойността си с 30 процента, като капитализацията на Julius Baer надхвърля 13,2 милиарда швейцарски франка.