Веригата бензиностанции VM Petroleum на варненския бизнесмен Веселин Марешки продължава растежа си в България. Компанията отваря утре още един обект в страната - този път в град Русе.

Русенската бензиностанция ще се намира на булевард "Тутракан" 44 и ще бъде една от най-големите в региона - с възможност за едновременно зареждане на 18 автомобила.

С това бензиностанциите на варненския бизнесмен в страната стават общо 12. Марешки, известен с фармацевтичния си бизнес, навлезе в търговията с горива точно преди година.

В края на октомври отвори първата му бензиностанция във Варна, която бързо стана известна в града със значително по-евтините си горива - с между 20 и 30 стотинки под конкурентите.

Една година по-късно Марешки притежава вече бензиностанции в Айтос, Сливен, Габрово, Горна Оряховица, Павликени, Разград, Добрич, Свищов и Русе.

Марешки отваря бензиностанция в София, гонейки рекорд на Гинес

Марешки отваря бензиностанция в София, гонейки рекорд на Гинес

Бизнесменът иска най-големият му обект да побира 50 коли едновременно

Разрастването му със сигурност не спира дотук, защото VM Petroleum анонсира най-голямата си инвестиция - тази в обекта в София.

По план бензиностанцията в столицата трябва да бъде най-голямата не само в страната, но и в региона с възможност за зареждане на 45-50 автомобила едновременно.

Обектът ще се намира в квартал "Люлин" 4, до Околовръстното шосе на столицата.

Той обаче няма да остане единствен в столицата. По време на представянето му Марешки обяви, че планира още 2-3 големи бензиностанции в София.

И днес цените на веригата бензиностанции VM Petroleum са с около 20 стотинки по-ниски от тези на останалите вериги.

Справка в портала за сравнение на цените fuelo.net показва, че бензинът се продава на средна цена от 1.78 лева за литър при средна за пазара от над 2 лева. Подобна е и ситуацията с дизела - 1.73 лева вместо 2 лева.