Бизнесменът Веселин Марешки планира да влезе в рекордите на Гинес с първата си бензиностанция в София.

Заканата му е новото съоръжение на компанията му VM Petroleum да се превърне в едно от най-големите в света по отношение на броя коли, зареждащи едновременно.

От екипа на предприемача вече са се свързали със запитване с хора от Книгата на рекордите и очакват да се дадат точни инструкции какви са критериите за определяне на най-големите бензиностанции в света. Очаква се на столичния обект на Марешки да могат да зареждат между 45 и 50 автомобила едновременно.

Бензиностанцията в момента е на етап проектиране, като разработения план за стартиране е в първите дни на ноември 2016 година.

Горивата на новия обект ще се продават в рамките на цените, утвърдени от VM Petroleum в цялата страна. Към дата 31.8.2016 година те са 1,71 лв. за литър дизел, 1,78 лв. за литър А95, 0,74 лв. за литър газ и 0,79 лв. за килограм метан.

За сравнение - в столицата и голяма част от страната дизелът се продава на 1,99 лв. за литър, бензинът за 2,02 лв за литър А95, газта - за 0,99 лв. за литър, а средната цена на метана в страната е 1,22 лв за килограм.

Още няколко обекта на VM Petroleum ще бъдат отворени в цялата страна до края на годината. В момента варненската компания има 10 работещи бензиностанции в градовете Варна, Разград, Горна Оряховица, Свищов, Павликени, Габрово, Айтос, Сливен и Добрич.