Изпълнителният директор на платформата за търговия с крипто Binance.US Брайън Шродър е напуснал компанията, която освен това е освободила и около една трета от служителите си, съобщава Bloomberg.

Сериозните сътресения идват на фона на проблеми с регулаторите.

Контекст: Binance.US първоначално започна съществуването си като отделяне на американския бизнес на Binance. От глобалната платформа на Чанпенг Жао днес твърдят, че вече говорим за две независими компании, но регулаторите в САЩ са на друго мнение - според тях Жао продължава да контролира зад кулисите US борсата.

Visa и Mastercard спират сътрудничеството си с криптоборсата Binance

Visa и Mastercard спират сътрудничеството си с криптоборсата Binance

Картовите партньорства приключват

Комисията за ценните книжа и борсите и Комисията за търговия със стокови фючърси предявиха обвинения за конкретни нарушения като предлагане на нерегистрирани деривати, функциониране без регистрация, липса на гаранции за защитата на средствата на инвеститорите и т.н. Все още тече проверка и на Министерството на правосъдието на САЩ.

Детайли: Шродър дойде в Binance.US след успешна кариера в Ant Group на Джак Ма и в Uber. Сега временно на поста ще застане правният директор Норман Рийд.

Binance се споразумя с американските регулатори

Binance се споразумя с американските регулатори

Така беше избегнато замразяването на активи

Освен това, в рамките на втори кръг от съкращения, 100 служители ще останат без работа. Според говорител на Binance.US, обаче, тези действия ще позволят на компанията да продължи да работи въпреки враждебните действия на регулаторите.

Binance.US вече има едва 0,6% дял в глобалната крипто търговия - при 2,39% през април.

13 тежки US обвинения срещу Binance

13 тежки US обвинения срещу Binance

Комисията по ценните книжа и борсите твърди, че платформата застрашава парите на вложителите

Още нещо: Binance (без US) също губи висши мениджъри в последно време. Само през този месец отговорните за Русия и Източна Европа напуснаха, през миналия това направи ръководителят на операциите в азиатско-тихоокеанския регион, а през юли борсата се раздели със своя директор по стратегическите въпроси.