По-рано през тази година Budweiser обяви плановете си да стане първата бира на Марс. Нейният производител - биреният гигант Anheuser-Busch InBev направи една огромна крачка към тази цел, съобщавайки, че планира да изпрати ечемик - една от ключовите съставки на бирата - на Международната космическа станция (МКС).

Заедно с няколко изследователи Budweiser ще проведе 2 експеримента чрез предстоящата мисия на SpaceX за доставка на товари на орбиталната станция. Мисията ще стартира на 4 декември от космодрума Кейп Канаверал във Флорида.

След като ечемикът стигне в космоса, той ще остане в околна орбита в продължение един месец, а след това ще бъде върнат на Земята и анализиран. Групата от изследователи ще проведе експерименти, наблюдавайки как семена от ечемик реагират в средата на микрогравитация.

Снимка 325434

Източник: Budweiser

Budweiser обяви намерението си да произвежда бира на Червената планета преди няколко месеца. За да изпълни тази цел, компанията ще трябва да се справи с редица предизвикателства ĸaтo нaличиeтo и ĸaчecтвoтo нa вoдa, cъздaвaнeтo нa гaзиpoвĸa и cъxpaнявaнeтo нa биpaтa, тaĸa чe изĸлючитeлнo cтyдeнитe нoщи нa Mapc дa нe пoвлияят нa пpoцeca.

"Budweiser непрекъснато разширява границите на иновациите. Ние сме вдъхновени от колективната американска мечта да стигнем до Марс. Развълнувани сме да започнем изследвания за приготвяне на бира за Червената планета", заяви Рикардо Маркес, вицепрезидент на Budweiser.

Проучването се очаква да даде информация за необходимите условия за създаване на бира на Червената планета, както и да подпомогне подобряването на производството на ечемик на Земята.