Поземлен имот и индустриални сгради в Южната промишлена зона на Бургас продава на търг частният съдебен изпълнител Делян Николов. Става дума за производствената база на компанията за дограми и фасадни решения "Крупал" ЕООД. Началната цена е 2 869 280 лева.

"Крупал" беше основана през 2006 г. от Димитър Стоев, като на сайта ѝ се посочва, че тя е развивала дейност както у нас, така и в Германия, Белгия, Австрия и Кипър. Нейни фасадни и прозоречни решения са внедрявани в хотели, логистична база на Lidl, плувния комплекс "Парк Арена" в Бургас, мол Strand в морския град и ред други.

Фабриката за добив на етерични масла "Българска билка БГ" се продава от ЧСИ

Една от най-големите в Европа фабрики за добив на етерични масла, намираща се в Пловдивско, се продава от ЧСИ

Имотът се намира в село Ръжево Конаре и е ипотекиран, както и има наложени тежести и възбрани от НАП

Компанията е била и бенефициент по ОП "Конкурентоспособност" с проект за Автоматизирана линия за производство на алуминиеви и ПВЦ врати и прозорци, който е получил близо 1 млн. лева европари през 2017 г.

Още през 2019 г., обаче, частен съдебен изпълнител продава едностаен апартамент в Боровец, който е собственост на "Крупал".

През годините броят на осигурените лица в дружеството се движи между малко над 20 и 50, като те рязко намаляват през лятото на 2021 г. - на практика всички заети в компанията са освободени.

Снимка 664971

Източник: ЧСИ Делян Николов

През март тази година ЧСИ запорира компанията по искане на "Прокредит Банк". В рамките на това дело е и настоящата публична продан.

Тя включва поземлен имот с площ от 3264 кв.м и две сгради. Сред тях има производствен комплекс за преработка на стъкла с релсови кранове и офисна част.

Отварянето на наддвателните предложения и обявяването на купувач са насрочени за 18 юни.