Частен съдебен изпълнител (ЧСИ) продава една от най-големите фабрики в Европа за добив на висококачествени биологични етерични масла и хидрозоли (флорални води). Имотът разполага и със собствена производствена база със сушилни за билки за производство на чай.

Предприятието се продава на обща цена от 1 377 769 лева, от които 411 529 лв. - за недвижимия имот, както и 966 240 лв. е цената за трайно прикрепените вещи, пише trafficnews.bg.

Фабриката се намира в село Ръжево Конаре (община Калояново, област Пловдив), а обявената цена е за целия имот с площ от 3 914 квадратни метра. Застроената площ само на складовата база, разположена на един етаж, е 428 кв. метра.

В цената на имота влизат и всички направени подобрения, както и цялото оборудване на фабриката: машини, съоръжения и оборудване за производство на етерични масла, дестилационен апарат с изолация, кош за зареждане на суровини, кожухотръбен топлообменник, флорентински съд, газова инсталация за природен газ, трезор, басейн за мека вода, сграда с омекотителна система, пасарелка и др.

Имотът е собственост на "Българска билка БГ" ЕООД с едноличен собственик на капитала Костадин Манев. Седалището на компанията се намира в гр. Пловдив, а началният внесен капитал е в размер на 50 лева.

Имотът е ипотекиран. Върху имота има и наложени тежести и възбрани в полза на Националната агенция за приходите (НАП) и фирма "Любов 2" ЕООД. Имотът е и с договорна ипотека в полза на "СИ финанси груп" ЕООД и договор за особен залог към ОББ.

Това е първа публична продан на фабриката в село Ръжево Конаре и началната тръжна цена представлява 80% от оценката на имота.

Търгът ще започне на 30 април 2024 г., а участниците в него могат да внасят своите оферти до 30 май 2024 г. Името на евентуалния нов собственик ще бъде обявено в последния ден на месец май.

ЧСИ обяви имуществото на леярния завод в Карлово за продан

Пореден фалит: ЧСИ разпродава имуществото на един от големите леярни заводи у нас

Разглежда се евентуална свръхзадлъжнялост на собственика