Международната круизна компания Celestyal Cruises официално влиза на българския пазар. Това съобщи тази седмица главният търговски директор на компанията Лесли Пиден по време на събитие, свързано с дейността на фирмата.

Компанията е специализирана в пътувания в Гърция и до други локации в Източното Средиземноморие, като предлага основно All Inclusive 3-4-дневни круизи, както и пътувания от по една седмица.

В Сингапур ще се предлага нова услуга - "круизи до никъде"

В Сингапур ще се предлага нова услуга - "круизи до никъде"

В опит да съживи туристическата си индустрия

Защо българският пазар?

От Celestyal Cruises наблегнаха над ангажираността си към българския пазар. По традиция, българите обичат да прекарват почивките си в съседна Гърция и от компанията са сигурни, че ще имат успех, генериран от българските туристи.Именно затова България е във фокуса на компанията като ключов пазар за новия сезон.

Снимка 569025

Източник: Celestyal Cruises

Круизните пътешествия до гръцките острови и Източното Средиземноморие започват от 18 април.

"Много сме щастливи да бъдем в София и да представим нашата компания, която е посланик на гръцкия круиз. За нас България е важен пазар, тъй като имаме два страхотни седемнощни круизи "Идилична Егея" от края на април до октомври, които дебаркират с престой в историческия град Солун, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, известен още и като "гастрономически рай", коментира Лесли Пиден - главен търговски директор на Celestyal Cruises.

Снимка 569026

Източник: Celestyal Cruises

Тази есен, през октомври и ноември ще стартира и т. нар. от компанията "еклектичен" маршрут. Той ще включва спирка в Солун, както и друга нова дестинация: Кавала - северният, вековен гръцки пристанищен град на Тракийско море, често наричан "син град" поради кристалночистите си крайбрежни води и легендарната живописна гледка към морето.

Резервациите за околосветски круиз се продават с година по-рано

Резервациите за околосветски круиз се продават с година по-рано

Заради условия в пандемията круизната индустрия през последната година буквално замря

Очакванията

Celestyal Cruises представиха данни от миналогодишната едва двумесечна дейност на компанията. Въпреки строгите мерки, свързани с пандемията и краткия гръцки сезон, компанията е обслужила 14 000 пасажери при всички стриктни мерки за здраве и безопасност за пътниците и екипажа, приложени според разпоредбите на ЕС и гръцките власти.

Снимка 569027

Източник: Celestyal Cruises

"Имаме позитивни очаквания за динамичния български пазар. Пътешествениците от България постепенно нарастват, като през 2019 година имахме 2254 гости на борда. Нашата цел е да запазим тази тенденция и през 2022 година след турбуленцията, предизвикана от пандемията в туристическия сектор като цяло. В дългосрочен план целим ръст през 2023 година и в последствие с годишно увеличение от 20% на туристите от България", заяви Ефи Карнеси - мениджър "Бизнес развитие за България".

От Celestyal Cruises до момента са установили сътрудничество с 25 български туристически агенции.

Гръцките острови - спасението за авиокомпаниите след най-тежката криза за индустрията

Гръцките острови - спасението за авиокомпаниите след най-тежката криза за индустрията

Превозвачите увеличават полетите си до южната ни съседка през това лято