Сингапур ще предлага нова услуга от ноември - круизи до никъде в опит да съживи туристическа индустрия, която се срина по време на пандемията на коронавирус.

Genting Cruise Lines и Royal Caribbean ще управляват пилотните круизи и ще работят на половин капацитет със строги здравни протоколи, съобщава Сингапурският съвет по туризъм (STB).

Круизите, които STB класифицира като "двупосочни пътувания", са отворени само за хора, които живеят в Сингапур и ще плават във водите непосредствено до града-държава.

Круизна индустрия по цял свят претърпя сериозен удар от пандемията на коронавируса, като някои от най-ранните огнища на вируса бяха открити именно на круизни кораби.

Планът на Сингапур дойде след като много хора в в Азия се възползваха от билети за "полети до никъде", които излитат и кацат на същото летище.

"Този ​​круиз е ценна възможност за круизните оператори да преоткрият цялото круизно изживяване, за да възвърнат доверието на пътниците", каза Кийт Тан, изпълнителен директор на STB.

Круизите ще изискват от гостите да имат задължително направени тестове за COVID-19 преди да се качат на борда и да се въздържат от близък контакт с други хора на кораба.

В световен мащаб някои круизни компании рестартират дейностите си постепенно, но индустрията далеч не е достигнала капацитета на ниво преди COVID-19.

Royal Caribbean International заяви, че тридневното плаване от Сингапур до никъде е с базова цена от 374 долара.