Нетната загуба на Deutsche Bank за второто тримесечие на годината е 77 млн. евро, сочи последният финансов отчет на банката. През същия период на миналата година загубата ѝ беше значително по-голяма - в размер на 3,2 млрд. евро, припомнят от CNBC, като тогава тя беше натрупана заради преструктурирането на банката.

Същевременно нетната загуба, постигната между април и юни, е двойно по-малка, отколкото анализаторите очакваха. Консенсусната прогноза беше институцията да излезе на минус 182,9 млн. евро, а собственият разчет на банката беше тя да загуби 133 млн. евро.

За понижаването на загубите на годишна основа помага и фактът, че нетните приходи на банката са със 100 млн. евро над миналогодишната си стойност и достигат 6,3 млрд. евро. Делът на капиталът от първи ред обаче се понижава с 0,1 процентен пункт до 13,3%.

Deutsche Bank: Технологичните санкции между САЩ и Китай ще струват на сектора $3,5 милиарда

Deutsche Bank: Технологичните санкции между САЩ и Китай ще струват на сектора $3,5 милиарда

Пикът в конфликта между двете страни е постигнат през април, показва анализът на банката

Същевременно тя е понижила разходите си, които не са свързани с покриването на лихви, значително на годишна основа - с 23% до 5,4 млрд. евро за второто тримесечие.

"В предизвикателна среда ние успяхме да понижим разходите си и сме на път да постигнем целите си", каза в изявление главният изпълнителен директор на банката Кристиан Сюинг. "Това ни позволи да компенсираме за средствата, заделени за покриване на загубите от необслужваните кредити и да останем доходоносни, докато подкрепяхме клиентите си през трудния период."

Deutsche е заделила 761 млн. евро за покриване на загубите от необслужвани кредити, което е с 50% по-голяма сума от заделената през първото тримесечие.

Deutsche Bank: Това са печелившите и губещите активи през юни

Deutsche Bank: Това са печелившите и губещите активи през юни

На месечна база лидер е петролът, а на годишна - златото