След края на динамичното второ тримесечие, през което икономиките по света бяха затворени и се наблюдаваха сериозни динамики в стойността на активите, Deutsche Bank е съставила графики на доходността, която са донесли всички от тях, посочват от Zero Hedge.

Анализът на банката е както на месечна основа за юни, така и на годишна, спрямо същия месец на 2019 г.

България като производител на мед може да се превърне в голям печеливш от пандемията

България като производител на мед може да се превърне в голям печеливш от пандемията

Ние вече сме вторият най-голям износител на метала в света, а търсенето му само ще расте, посочва експертът

След срива на петрола в края на март и през април, когато американският лек достигна дори до отрицателна стойност за един ден, цената на суровината на глобалните пазари започна да се покачва отново. Затова и брент е лидерът по месечна доходност през юни постигната такава от почти 17%. На трето място в класацията е американския лек, който е донесъл доходност от 11% на месечна база, като на годишна, далеч не изненадващо, и двата бенчмаркови сорта са сред най-големите губещи, изоставащи само от съставния индекс на бразилската фондова борса.

Оставането вкъщи и увеличеното производство на електроника и медицинска апаратура доведе до ръст и на цената на медта. През юни тя постигна доходност от 12% на месечна база, въпреки че на годишна доходността ѝ е отрицателна от -2%.

Други печеливши на месечна основа са някои борсови индекси като FTSE, DAX, Hang Seng, MSCI, Dow Jones 600, съставният индекс на Шанхайската фондова борса, които са донесли ръст на доходността спрямо предходния месец от между 8 и 4%. Причината за техния растеж е печатането на пари от страна на централните банки обаче ,показа доклад, а не стабилността на икономиката.

Златото стигна 9-годишен връх след няколко дни на поскъпване

Златото стигна 9-годишен връх след няколко дни на поскъпване

Фючърсите на метала за септември минаха $1800 за тройунция

Спрямо юни миналата година, безспорен печеливш е златото, чиято доходност се е увеличила с почти 20%. На втора позиция с под 15% е индексът Nasdaq, който е сред малкото с положителна динамика спрямо юни миналата година от борсовите индекси. Среброто е далеч назад, с ръст на доходността от 3%.