Печалбата преди облагане с данъци на най-голямата германска банка Deutsche Bank за първото тримесечие на 2021 г. възлиза на 1 589 милиона евро, което е 7,7 пъти по-високо от същия период преди година, показват финансовите отчети на банката.

Финансовата организация отбелязва, че това е най-високата тримесечна печалба на групата от седем години насам.

Deutsche Bank с първа печалба от 2014 г.

Най-голямата банка в Германия с първа печалба от 2014 г.

Благодарение на волатилните пазари

Нетният доход, полагащ се на акционерите, за първото тримесечие на 2021 г. възлиза на 908 милиона евро срещу загуба от 43 милиона евро година по-рано.

Приходите са се увеличили с 14% - до 7,233 милиарда евро. Deutsche Bank посочва, че това са най-високите тримесечни приходи от първото тримесечие на 2017 година. Анализаторите прогнозираха приходи на банката за около 6,62 милиарда евро.

Банката предвижда приходите да останат до голяма степен непроменени през 2021 г. спрямо предходната година. Банката очаква продължаващите предизвикателства, свързани с ниските лихвени проценти и въздействието на пандемията от COVID-19, да бъдат компенсирани чрез стратегически инициативи, реализирани за осигуряване на устойчив растеж на приходите.

Тежка година? Бонусите в Deutsche Bank се изстреляха с 50%

Тежка година? Бонусите в Deutsche Bank се изстреляха с 50%

След първата печалба на банката за последните няколко години

Deutsche Bank е най-голямата банка в Германия по отношение на активите, основана през 1870 година. Броят на нейните служители в страната и клоновете в чужбина надхвърля 84 хиляди души.