Deutsche Bank e увеличила общия на размер на бонусите, раздадени от нея за миналата година, до 413 млн. евро, с което размерът им се покачва с общо почти 50%, предаде Zero Hedge. Те ще бъдат раздадени в инвестиционното им подразделение.

"Това определено е добре дошла промяна за банкерите от Deutsche Bank, които през последните десет години свикнаха на подаяния заради изправящата косата поредица от тримесечни загуби на банката", посочват от Zero Hedge. Все пак от финансовата институция регистрираха първата си годишна печалба през турбулентната 2020 г.

Разбира се и главният изпълнителен директор на банката Кристиан Сюинг е получил увеличение на бонуса в размер на 46%, до 8,8 млн. евро. "Подобни плащания са изключително непропорционални", изтъкнаха от синдиката Verdi.

Ръстът на допълнителното възнаграждение на Сюинг беше разкритикувано даже от парламента. "Просто не е съвместимо с времената, през които преминаваме, особено като се има предвид, че Deutsche Bank, която индиректно получи бейлаути отново и отново, си прави коронавирусно парти", каза депутатът Фабио де Маси.

Обвиненията идват даже на фона на това, че главният изпълнителен директор на банката на практика получава малка част от заплатата и бонусите, на които се радват неговите колеги в САЩ.