Създаване на собствена бургаска авиокомпания, която да има редовни полети през цялата година. Такава идея се е зародила по време на среща при областния управител на Бургас Пламен Янев между туристическия бранш и кметовете от областта, съобщи регионалната медия Агенция "Фар".

Пламен Янев обясни, че точката не е била в дневния ред и е представена за пръв път.

"Това е една идея, екзотична към момента, с обещание да бъде облечена в бизнес план до края на април месец - за създаване на авиокомпания, позиционирана в Бургас, с участие на общините като собственици, която да обслужва само и единствено полети от Бургас до най-различни дестинации целогодишно", каза той. По негови думи образно името на авиокомпанията ще бъде "Бургас еър". Като целта на начинанието е вместо да се стимулират полети за стотици хиляди евро, да се създаде такава компания, която в даден момент да носи и печалба на нейните акционери.

"Хората, които представят идеята казват, че всичко това е възможно. Сложиха я на масата и до края на април ще излязат с конкретни предложения. Намирането на самолети няма да е проблем, въпросът е как ще се финансира и управлява тази компания", каза той.

Wizz Air спира полетите от София до столицата Абу Даби в ОАЕ за лятото

Wizz Air спира да лети до една от най-богатите страни в света и отдалечава още повече София от Близкия Изток

След като спря полетите от София до една от най-затворените страни в света

Човекът, представил идеята е Момчил Камбуров. Авиокомпанията ще бъде насочена към българите, живеещи в Германия, които в момента са около 400 000.

Идеята е един самолет да лети редовна линия до Бургас, а други два самолета ще летят за други авиокомпании на така наречения "мокър лизинг", като целта е да се намали стопанския риск за фирмата като дейността се разпредели в две отделни зони - редовна и "мокър лизинг". Тепърва предстои изготвянето на бизнес план и търсенето на инвеститори. Очаква се повече конкретика да има в края на април.

Ryanair се отказа от полетите до Тел Авив. Причината: летище Бен Гурион хитро печели от войната

Ryanair се отказа от полетите до Тел Авив. Причината: летище Бен Гурион хитро печели от войната

Защо нискотарифната авиокомпания взе това решение?