Българската верига "Фантастико" отвори нов мини търговски център непосредствено до стар свой обект на булевард "Черни връх" 204 в столицата, а до края на годината тя ще бъде представена в още два града в страната.

През 2019 година компанията готви отварянето на още три свои обекта - още един в София и първите си такива в Банкя и Перник, се казва в официално съобщение.

Що се отнася до вече отворилия нов обект в столицата, инвестицията в него е над 24 милиона лева, а там предстои да бъдат отворени допълнително 50 работни места към настоящия персонал.

Обектът на компанията работи от 7 март, като той е разположен на застроена площ от 4090 квадратни метра. Към него има покрит паркинг с 91 паркоместа и над 150 такива на открито. Търговският център разполага и със зарядни станции за електромобили.

"Фантастико" открива нов магазин за 39 милиона лева и 100 работни места

"Фантастико" открива нов магазин за 39 милиона лева и 100 работни места

Той се разполага на площ от 4 700 кв. м.

Към обекта има фреш бар и кафетерия, както и няколко други търговски обекта. В магазина има каса на Easy Pay, бюро за обмяна на валута, офис на застрахователното дружество I&G brokers и други.

"Цялата сградата се състои от две основни обществени зони. Първата част, която е изцяло заета от супермаркет "Фантастико" се открива началото на март, а втората, в която ще се помещават отделни търговски обекти като аптека "Субра", химическо чистене "5asec", оптика "Grand Optics", магазин за битова техника "Зора", магазин за спортни хранителни добавки "Health Store" и други ще се открие през лятото", допълват от компанията.

Търговска верига "Фантастико" работи на българския пазар от 1991година, а към днешна дата има 42 супермаркета в София, Елин Пелин и в Кюстендил. Във веригата работят над 3100 служители.

"Фантастико" инвестира 63 милиона лева и наема 150 служители в два магазина

"Фантастико" инвестира 63 милиона лева и наема 150 служители в два магазина

Обектите ще отворят врати през есента