Българската верига за търговия на бързооборотни стоки "Фантастико" инвестира 63 милиона лева един нов и един реновиран магазин в София, като в двата обекта ще бъдат отворени 150 работни места.

Новият се намира на булевард "Г.М. Димитров" в близост до хотел "Вега", а вторият - на булевард "Черни връх", като и двата ще отворят врати през есента, съобщават от фирмата.

Обектът на "Г.М. Димитров" ще бъде един от най-големите за веригата, като той ще е разположен на над 10 000 квадратни метра разгърната площ. Там са предвидени и повече от 150 места за автомобили, като ще има и станции за зареждане на електромобили.

"Фантастико" отваря най-големия си магазин в столичния квартал "Младост"

"Фантастико" отваря най-големия си магазин в столичния квартал "Младост"

Компанията инвестира 11 милиона в обекта

Инвестицията в новия магазин е в размер на 39 милиона лева, като плановете на веригата са там да бъдат наети 100 души. В допълнение към него ще бъдат отворени още аптека, бюро за застраховки и други обекти.

Магазинът на "Черни връх" се намира в близост до Околовръстния път. Той е обновен, като площта му е разширена и сега ще бъде разположен на 4090 квадратни метра. Към него ще бъдат изградени 91 места в покрит паркинг и допълнително над 150 паркоместа навън.

Вложенията на "Фантастико" в него са в размер на 24 милиона лева, като се очаква там да бъдат отворени 50 допълнителни работни места. Към обекта ще има още аптека, химическо чистене и магазин за техника "Зора".

Веригата работи на българския пазар от 1991 година, като към момента има 41 магазина в София, Елин Пелин и Кюстендил. Служителите й са над 3000.

"Фантастико" инвестира 7 милиона лева в нов магазин извън София

"Фантастико" инвестира 7 милиона лева в нов магазин извън София

Създаде 70 работни места