Верига "Фантастико" ще открие утре нов супермаркет в София. Той ще се намира на бул. на бул. "Г. М. Димитров", до хотел "Вега", съобщиха от компанията.

Обектът се разпростира върху 4 700 кв.м., а общата разгърната застроена площ е повече от 10 000 квадратни метра. Инвестицията ще бъде над 39 милиона лева и ще бъдат разкрити над 100 работни места.

Магазинът ще работи до 24:00 часа без почивен ден.

Магазинът разполага с покрит паркинг с над 150 места за коли. Предвидени са и станции за зареждане на електрически автомобили.

LIDL откри най-големият си магазин в България

LIDL откри най-големият си магазин в България

92-ят обект на веригата отвори врати във Варна

Супермаркетът разполага с иновативна и високо ефективна хладилна система от последно поколение. Системата работи с изцяло натурален хладилен агент СО₂, отговаряйки по този начин на последните изисквания и наредби за защита на въздуха и озоновия слой. Система от този тип e съвместна разработка на компанията с водещи фирми в отрасъла от България и Италия.

Основните предимства на системата са две, обясняват от "Фантастико" - не работи със синтетични хладилни агенти (фреони), което допринася за намаляване на вредни емисии и нулев парников ефект, както и се характеризира с изключителната енергоефективност - консумира до 30% по-малко електроенергия в сравнение с конвенционална хладилна система.

В магазините на "Фантастико" работят над 3 000 души.

"Фантастико" инвестира 63 милиона лева и наема 150 служители в два магазина

"Фантастико" инвестира 63 милиона лева и наема 150 служители в два магазина

Обектите ще отворят врати през есента