Най-новият и модерен магазин на Lidl във Варна отвори врати днес. Това е 92-ят магазин на веригата в страната и пети в морската столица. Той е сред първите в Европа, който е създаден съобразно най-новите корпоративни изисквания на Lidl за самостоятелен обект в градска среда - първият такъв у нас отвори врати само преди няколко месеца в София.

Новият магазин във Варна е най-големият магазин на веригата в страната с обширна търговска зала от 1780 кв. метра. Магазинът е разположен на 2 етажа и осигурява всички необходими улеснения и удобства за клиентите. Той разполага със 151 паркоместа, голяма част от които са на закрито в подземния паркинг.

Снимка 394399

Източник: Lidl

"Въведохме този нов модел с цел да търсим оптимални решения и да предложим на клиентите си максимално удобство при пазаруване, дори в гъсто населени градски райони. С откриването на този обект ще осигурим на варненци достъп до още една удобна локация, където ще открият широка гама от внимателно подбран асортимент с оптимално съотношение качество-цена", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Откриването на новия обект затвърждава тенденцията за динамичното и устойчиво разрастване на компанията на българския пазар. Само през 2018 г. това е 6-тият магазин, който отваря врати в България.

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 92 магазина в 46 града и близо 2700 служители.