Един от най-големите превозвачи в Европа - германската компания FlixMobility, която стои зад известните екологични автобуси Flixbus и влаковете и FlixTrain, планира да удвои служителите си в България. Това стана ясно след среща между министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов и главния финансов директор на Flix - Кристоф Дебюс, съобщават от Министерството на икономиката и индустрията. 

Новите работни места са предвидени за експертния хъб на компанията в София, в който в момента работят 60 души. Според плановете на Flix, екипът у нас ще достигне 100 специалисти още тази година, след което българският офис ще стане вторият най-голям център на европейския превозвач след този в Мюнхен.

"Страната ни е добро място за инвестиции и бизнес развитие, като се превръща в център за развойна дейност в региона. Ние разполагаме с доказан инженерен капацитет и все повече компании проявяват интерес да открият именно R&D и експертни центрове у нас", заяви икономическият министър Богдан Богданов.

Водещият европейски превозвач FlixBus стартира два нови маршрута от България до Гърция

Водещият европейски превозвач стартира два нови маршрута до Гърция

Благоевград, София, Банско и Гоце Делчев - градовете от, които ще стартират маршрутите

Софийският офис на Flix беше открит през 2021 година. Служителите в него отговарят предимно за маркетингови, счетоводни и технологични дейности. 

Германският лидер стъпи на пазара у нас през 2018 година, като стартира с пътувания от българската столица до Унгария, Австрия и Румъния. Към днешна дата компанията предлага директни връзки с осем държави - Румъния, Австрия, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия, Унгария и Турция. Автобусите FlixBus отговарят на международен стандарт, който включва услуги като безплатен Wi-Fi на борда.

Основаната през 2012 година, компанията е базирана в Германия, но вече присъства в 42 държави и има над 78 милиона клиенти от Европа, Северна и Южна Америка. Тя разполага с най-дългата автобусна мрежа на Стария континент.

FlixBus отваря в София третия си екпертен център за Европа

Най-големият превозвач в Европа отваря в София третия си екпертен център за региона

За екипа у на се търсят в областта на маркетинга и технологиите, както и на счетоводството и обслужването на клиенти