2019 година трябваше да дойде с раздвижване на пазара на евтини дрехи, обувки и стоки за дома с навлизането на веригите KiK и Pepco на българския пазар.

През есента на миналата година стана ясно, че германският дискаунт търговец KiK планира да отвори първите си магазини на пазарите в Румъния и България. Тогава от компанията потвърдиха пред Money.bg, че през 2019 година ще заработят 10 нейни обекта у нас.

В северната ни съседка KiK вече има един магазин, а в следващите седмици предстои да отвори втори такъв в Букурещ. Според информация на местното издание Business Review от сряда обектът ще се намира в един от търговските центрове в столицата - Liberty Center, и ще бъде разположен на 600 квадратни метра.

Първият магазин на KiK в Румъния отвори врати през септември миналата година в град Орадея, който се намира в близост до границата н Унгария.

Германската KiK отваря 10 магазина в България през следващата година

3564 магазина по-късно, германският гигант KiK планира първите си 10 и в България

Веригата е един от най-големите дискаунт търговци на дрехи в Европа

У нас обаче германската верига отлага дебюта си поне до 2020 година. Според информация на компанията, потвърдена пред "Капитал", дружеството няма да се появи на българския пазар през тази година.

Все пак в следващите месеци можем да очакваме първите обекти на другата верига за бюджетни дрехи и стоки за дома - този на полската Pepco.

През октомври месец от компанията обявиха, че до края на 2021 година планират да отворят 60 магазина в България. Първите трябва да заработят още следващия месец, а до края на юли броят им трябва да достигне 11.

Веригата Pepco навлиза в България и отваря 60 магазина до 2021-а

Лидер в търговията с евтини облекла навлиза в България и отваря 60 магазина до 2021-а

Компанията ще наеме над 500 души в страната

Pepco има над 1500 търговски обекта в 10 страни в региона, сред които Полша, Словакия, Словения, Румъния, Унгария и Чехия. Тя предлага детски, мъжки и дамски облекла, бельо, аксесоари, домашен текстил и други.

Германката KiK има 3564 обекта в Европа, като 2579 от тях са на най-големия европейски пазар. Служителите й са 26 852 души.

Primark идва в Източна Европа, но пропуска България... засега

Една от най-големите модни вериги идва в Източна Европа, но пропуска България... засега

Компанията с оборот от над 8 милиарда евро отваря магазини в Словения и Полша