Google Pay вече официално присъства на българския пазар. До момента приложението, което улеснява безконтактните плащания за всички, беше достъпно у нас единствено чрез банкови посредници.

"Днес предприемаме сериозна стъпка към по-опростен, сигурен и удобен начин за разплащания със стартирането на приложението Google Pay в България, за потребителите на смартфони с Android", коментират представителите на приложението.

Както Apple Pay, така и Google Pay обединява всичко необходимо при разплащане, като предлага бърз и лесен начин за плащане в магазините, докато защитава информацията за направеното плащане с мното нива на сигурност. Приложението улеснява съхраняването на бордни карти, осребряване на точки за лоялни клиенти и управлението на разплащателните карти.

У нас стартира и поддръжка за Google Pay за Wear OS в България, с което разплащанията на практика стават още по-леснни.

Понастоящем приложението Google Pay е достъпно в над 30 държави по света. От компанията подчертават, че безопасността на плащанията е гарантирано. За целта, когато човек използва приложението в магазинната мрежа, номерът на виртуалната карта се споделя с търговеца вместо действителния номер на банковата сметка. При изгубен или откраднат телефон, потребителите могат да намерят, заключат или изтрият устройството си с помощта на функцията "Намери моето устройство".

Тези и други функции помагат да се запази информацията в безопасност.