Hertz Global Holdings Inc. търси заем на стойност до $1,5 млрд. след като регулаторите забраниха на компанията да продава нови акции, които в крайна сметка вероятно щяха да се окажат с никаква стойност, пише The Wall Street Journal.

През тази седмица компанията за автомобили под наем е потърсила помощ от съществуващите кредитори за заем в размер на между $1,1 млрд. и $1,5 млрд. Hertz отказва коментар.

Компанията се изправи пред невъзможност да погаси задълженията си и подаде документи за банкрут без сделката с кредиторите - необичайно за компания с размера на Hertz, която е натоварена с близо $19 млрд. дълг. Нуждата от средства стана още по-остра, след като компанията се отказа да продава нови акции на стойност до $500 млн. Hertz се опита да извлече полза от лудостта на пазарите, подхранвана от гладните за риск дейтрейдъри. Тя дори успя да продаде акции за $29 млн. преди регулаторите да се намесят.

Компанията се нуждае от средства, за да продължи да работи до есента. През трите месеца до края на юни тя отчете загуба от $582 млн.

Hertz успя да продаде акции за $29 млн. преди властите да се намесят

Hertz успя да продаде акции за $29 млн. преди властите да се намесят

Най-вероятно ценните книжа не струват нищо